logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  10/268 >>

Mátyusföldi Juniális, Galánta

27.7.2023 09:06 | Futó Mária

   A Csemadok Galántai Területi Választmánya és Városi Alapszervezete Mátyusföldi Juniális néven minden évben megrendezi a népművészeti csoportok nemzetközi találkozóját. Idén sem volt ez másként.

   A szervezők már napokkal előtte serénykedtek, hogy június11-re minden a helyén legyen. A Csemadok székház feldíszítve jelezte, hogy „valami készül”, s a rendezvény reggelén a ház udvara megtelt vezetőségi tagokkal és segítőkkel. Felállították a sátrakat, asztalokat, padokat cipeltek. Megérkeztek az árusok, a hangosítás, az ugrálóvár, előkészítették az aszfaltrajz-versenyt is, minden készen állt a délutáni kezdéshez. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Kezdés előtt a szereplők is megérkeztek, így 15 órakor Tóth Tünde műsorvezető és Mézes Rudolf, a Csemadok Területi Választmányának titkára, országos alelnök megnyitotta a rendezvényt.

   A népzene, a tánc és a cigánypecsenye illata sokakat odacsalogatott a Csemadok székházába. A műsor sokszínű és változatos volt, helyet kaptak benne az Ipolyi Arnold Országos Népmesemondó Verseny országos döntőjében is sikerrel szereplő mesemondóink, a Dió héj citerazenekar, a felsőszeli színjátszók nagy sikert arattak A helység kalapácsa című előadásukkal, felléptek a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola táncosai, és a népszerű Muskátlis Néptánckör is. A produkciókat a szép számú közönség nagy tapssal jutalmazta. Közben a háttérben arcfestésre sorakoztak a legkisebbek, vagy kézműves foglalkozásokon vettek részt a Szomolai házaspárral. A nagyobb gyerekek színes aszfaltrajzokkal díszítették az épület előtti járdát. Még talán sose jelentkezett ennyi kis művész, akik kezében a kréta kisebb csodákra volt képes. Jutalmuk oklevél és apró ajándék volt. A műsor zárszavát Forró Krisztiántól, a Szövetség Párt elnökétől hallhattuk: Szükség van ilyen rendezvényekre, hogy közösségünk épüljön és összetartsunk... A megye részéről igyekszünk támogatni a népművészeti csoportjaink szereplési lehetőségeit.

   A rendezvény sikere, a sok-sok érdeklődő valóban azt bizonyította, hogy ilyen találkozásokra szükség van. Néha ki kell mozdulni, élményekkel gazdagodni, elfeledkezni hétköznapi gondjainkról, problémáinkról és érezni azt, hogy összetartozunk.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  10/268 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat