Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  26/405 >>

Tiszteletünk jeléül, Deáki

25.4.2022 10:15 | /szf/

   Két év után ismét szabadon és nagy számban, közel százan ünnepelhették a deákiak a magyar forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóját március 13-án. Az ünnepi beszédet Ft. Édes Ákos református lelkipásztor tartotta az istentisztelet keretében, a deáki református templomban. Minden elmondott ünnepi szó, minden ének és imádság, de még a Hősök szobránál elhelyezett koszorúk is az egy igaz Isten felé emelték tekintetünket, hogy Neki adjunk hálát nem csupán forradalmáraink bátorságáért, hűségéért és példamutatásáért, hanem az Ő nagy kegyelméért is, amellyel mindeddig megsegített bennünket” – hangsúlyozta a deáki református gyülekezet lelkésze.

  Az istentisztelet végeztével Baros Dániel Márai Sándor Halotti beszéd című versét mondta el. Ezután Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének tanácsosa üdvözölte az emlékezőket és olvasta fel Orbán Viktor miniszterelnök levelét.

   Az ünnepség a Kálvin téri Hősök szobránál folytatódott. A Csemadok Deáki Alapszervezetének énekkara közreműködésével, G. Bukovsky Zsuzsanna vezényletével, került sor a koszorúk elhelyezésére. Deáki, Pered és Zsigárd önkormányzatai nevében a települések polgármesterei és önkormányzati képviselői, a nagykövetség képviseletében Kiss Balázs tanácsos koszorúzott. A község intézményeinek, társadalmi szervezeteinek és egyházainak vezetői és képviselői ugyancsak koszorúk elhelyezésével fejezték ki tiszteletüket a szabadságharc hősei iránt.

   Az emlékünnepség a Szózat eléneklésével fejeződött be.


Fotó: Baros Róbert
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  26/405 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom