Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  391/405 >>

Még mindig karácsony, Nemeskosút

14.3.2017 14:22 | Bilik Erzsébet

   A kosúti karácsonyi vásár nagyban eltért az eddig megszokottaktól. Mgr. Mačica Zdenka polgármester asszony a helyi tömegszervezeteket is bekapcsolta, így akik eljöttek és vásároltak a készítményekből, fogyasztották az ételeket és italokat, az iskolákon, óvodán, magánszemélyeken kívül támogatták a Szlovákiai Nyugdíjas Szövetség, a Szlovák Vöröskereszt, a Matica slovenská és az Egészségkárosodottak Szövetsége helyi alapszervezeteit is.

   A pedagógusok, tanulók és a szülők bebizonyították ügyességüket, kreativitásukat. A látogatók szívesen vásárolták meg a szebbnél szebb dísztárgyakat, mézeskalácsot. A két nap folyamán a kultúrház előcsarnokában mindenki kedvére fogyaszthatott lacipecsenyét, forralt bort, puncsot, teát, lángost, palacsintát, káposztalevest, lepényt, pogácsát, kenős falatkákat...

   A vásár különlegessége azonban a helyszín, a különlegesen elkészített terem volt. A színpadot a templomunk polisztirénből készített változata díszítette, a teremben kandalló, Betlehem, régi hagyományok szerint feldíszített fenyőfák, szentestére elkészített asztal és egyéb díszítés. Erről a csodálatos környezetről Molnár Gabriella és a helyi nyugdíjasklub többi tagja gondoskodtak. 

   A gyönyörűen feldíszített terem, a sok karácsonyi készítmény, a hagyományos ételek és italok, a karácsonyi zene összességében egy fantasztikus karácsony előtti hangulatot eredményeztek. Minden résztvevőt meggyőztek arról, hogy nagyszerű ötlet volt, még most is emlegetik a faluban. Kell, hogy legyen folytatása.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  391/405 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom