Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  395/405 >>

1956 - Egy kiállítás Galántán

15.2.2017 14:17 | -mr-

   A szabadságért és függetlenségért címmel nyílt kiállítás 2017. január 20-án a Galántai Városháza előcsarnokában. A Balassi Intézet, a Pozsonyi Magyar Intézet kiállítása az 1956-os forradalom és függetlenségi harc előzményeit, történéseit és a megtorlás időszakát mutatja be 32 panelon, magyar és szlovák nyelven.

   Az érdeklődő tömör, mégis alapos és átfogó tájékoztatót kap a magyarság szabadságvágyának 20. századi megnyilvánulásáról. Út a forradalomhoz, 1956. október 23., Forradalmi harcok, Kik voltak a pesti srácok?, Győzelem, Forradalom gyermekszemmel, Háború Magyarország ellen, Halottaink,  Hőseink, Megtorlás, Felelősök, A forradalom és a világ - témakörökben ismertetők, visszaemlékezések, idézetek, fotók vezetik az érdeklődőt, s teszik érthetővé, ismertebbé az évtizedekig elhallgatott és félremagyarázott történéseket.

   A kiállítást Újváry Gábor, történész, a Veritas Történelemkutató Intézet munkatársa nyitotta meg, közreműködött Czinege László, nagyfödémesi énekes.

   A tárlat január 31-ig volt megtekinthető a Csemadok Galántai Területi Választmányának és Városi Szervezetének rendezésében.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  395/405 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom