logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
+
+
<<  3/111 >>

TERRA Hírújság – márciusi szám 2019

14.3.2019 09:52 | Szabó Frigyes, lapszerkesztő

   A hónap nagy eseményei, és a mindig fontos helyi történések a mátyusföldi havilapban.

   Az újság első írása a pedagógusokat köszönti Az újrakezdés első élménye című naplórészlettel.

   A negyedi borkóstoló, a királyrévi könyvbemutató, a nagyfödémesi farsangi összejövetel és könyvbemutató, a felsőszeli nótaest, a negyedi vadászbál és a deáki iskola sikeres rendezvényei szerepelnek a Lezajlott események rovatban.

   Bárdos Gyula országos elnök írását, továbbá a vidék két nagy Csemadok alapszervezetének tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókat a szervezet oldalain közli az újság.

   A Programajánlóban szavalóversenyek és fesztiválok járási- és területi fordulóira, múzeumi látogatásra invitál a havilap, és időrendi sorrendben közli az 1848/1849-es Magyar Forradalom és Szabadságharc mátyusföldi megemlékezéseinek – ünnepségek, koszorúzások, emlékműsorok – helyszíneit és időpontjait. Beszámol a Zsigárdi Alapiskola munkájáról, a felsőszeli Bulibicska színjátszócsoport sikeres tevékenységéről, a Megbecsültek Társasága megtörtént és tervezett rendezvényeiről.

   A 49. résszel befejeződik Friedrich Klára rovásíráskutató sorozata, amely a felvidéki rovásírásos emlékeket mutatta be folyamatosan a lap hasábjain.

   A Tanácsadó rovatban MUDr. Czellárik Mária a szűrővizsgálatok fontosságáról ír. Baranyay Zsolt, az MKP vágsellyei járási elnöke pedig a járás közútjainak állapotáról megtartott megyei szintű találkozóról ad hírt a Közélet rovat oldalain.

   A Főzőcskében újabb finom ételek receptjei szerepelnek, a Színes rovat is számos érdekes olvasmányt kínál, egyebek mellett a régi nagy nádszegi cigányzenekarokról szólót.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  3/111 >>Támogatók – Partnerek


Menü
+
+
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. Szolgáltatásaink igénybevételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ