Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  16/349 >>

TERRA Hírújság – 2022 áprilisa

22.4.2022 08:38

   A vidék szinte minden településén megemlékeztek az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulójáról. A lapban tizenkét helyszínről kapnak színes, képes beszámolókat.

   Az egyik emlékünnepélyen elhangzott beszédből olvashatunk részletet a lap harmadik oldalán, amely a régió jelenkori helyzetével foglalkozik.

   A Helytörténet rovatban egy negyedi néprajzi emlékszoba kialakításáról, tárgyi és szellemi értékek gyűjtéséről olvashatunk, illetve zsigárdi locsolóverseket találunk.

   A programajánlóban több helyi és regionális kulturális rendezvény meghívóját és programját közli az újság.

   A nemeskajali felújított óvoda felújításának körülményeiről és az intézmény átadásáról a község polgármesterét kérdezte a lap munkatársa.

   Radikálisan fogyunk a címe Baranyay Zsolt írásának, amelyben a Vágsellyei járás településein végbement változásokat elemzi az utolsó három népszámlálás adatai alapján.

   Amikor a fogyasztó sarokba szorítja a bankot a címe Bános Róbert ügyvéd írásának a Jogi rovatban.

   A székelydályai rovásírásos emlékekkel foglalkozik rovata következő írásában Friedrich Klára, rovásíráskutató.

   A bükki füvesember kincsei címmel új rovatot indított a lap, amelyben Szabó Gyuri bácsi tanácsait olvashatják, valamint az egyes betegségek gyógyítására készült teákat és teakeveréket ajánlja a szenvedők figyelmébe.

   A Terra főcskében ismét finom ételek receptjeit találjuk.

   Az újrakezdés jegyében címmel a környék társadalmi szervezeteit bemutató rovatban a Zsigárdi Csemadok Alapszervezet idei tevékenységével ismerkedhet meg az olvasó.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.

 


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  16/349 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom