Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  120/361 >>

TERRA Hírújság – 2021 márciusa

16.3.2021 09:48

   A hónap legjelentősebb évfordulói és a már zajló népszámlálás a havilap márciusi számának kiemelt témái.

   Pék Éva írása a pedagógusokat köszönti a pedagógusnap alkalmából. Mézes Rudolf, a Csemadok országos alelnöke írásában az 1848-49-es szabadságharcra emlékezik. A forradalom és szabadságharc a lap helytörténeti rovatában is szerepel, ahol Bukovszky László A nemzetőrség szervezése a Mátyusföldön című tanulmányából találunk részletet.

   A lap ezúttal is nagy teret biztosít a már zajló népszámlálásnak. Ismét több közéleti embert kérdezett meg az anyanyelv és a nemzetiség vállalásával kapcsolatban. Ehhez kapcsolódnak a Deáki és Alsószeli települések népesedésével foglalkozó írások, amelyek a két község, illetve a vidék lakosságának összetételének változásait elemzi az elmúlt 150 évben.

   A világjárvány sok fontos és ismert embert szólított már el a Mátyusföldről is. A visszaemlékezések Ezúttal Rózsa Ernőről és Takács Erikáról olvashatunk visszaemlékezést.

   Jóba Alajos a Vágsellyei Pázmány Péter Alapiskolában járt. Ne adjuk az iskolát - címmel tőle olvashatunk beszámolót, továbbá a zsigárdi pedagógusok digitális szakmai képzéséről is részletesen beszámol a lap az Intézmények rovat oldalain.

   A jogi tanácsadóban JUDr. Bános Róbert ügyvéd a magáncsőd intézményével foglalkozik és ad időszerű tanácsokat.

   A Terra Főzőcske rovat oldalain érdekes recepteket, a Színes rovatban pedig két figyelemre méltó írást találunk.

 

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  120/361 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom