Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  179/361 >>

TERRA Hírújság – 2020 júliusa

15.7.2020 20:13

   Az élet újraindult főcímmel jelent meg a lap júliusi száma. Ne engedjük megépíteni a tervezett hulladékégetőt! - üzeni Agócs Kőrösi Ildikó megyei képviselő a folyamatban lévő tiltakozó aláírásgyűjtés támogatását kérve.

   A Szepsiben megrendezett Fábry vetélkedő országos döntőjében elért sikerekről a résztvevő galántai gimnazisták számolnak be. Trianon 100 címmel a Nemzeti Összefogás Napja alkalmából rendezett megemlékezéseiről közöl képes összefoglalót az újság – Deáki, Felsőszeli, Taksony, Vízkelet, Zsigárd és Galánta helyszínekkel.

   Folytatódik a Távoktatás Mátyusföldön - című sorozat is, ezúttal a deáki alapiskola igazgatója ismerteti tapasztalatait.

   Nagyszombat megye hírei között egy felújított közút átadásáról és a Galántai Honismereti Múzeum tevékenységéről olvashatunk.

   A lap közli a nemrégiben elhunyt Mészáros Ilona, zsigárdi pedagógus, néprajzos nekrológját.

   A Programajánlóban a zsigárdi Kaszás Attila Kulturális Fesztivál, és a Királyrévben megrendezendő Révfeszt részletes programját találjuk.

   A százéves húsdaráló a címe Jóba Alajos írásának, amelyben a Remény katolikus újság körül kialakult állapotokkal, és a vágsellyei egyházközség ügyeivel foglalkozik.

   Folytatódik Pék László Nagyszombat és környéke múltjáról és jelenéről - című helytörténeti sorozata, valamint Friedrich Klára Rovásírás-iskolája is.

   A lapban négy alapiskolánk végzőseinek tablóit, valamint négy felújított óvodánk fotóját is megtaláljuk.

   A Főzőcske rovatban húsos ételek receptjeit közli a lap. A Könyvajánló című rovatban három receptkönyvet ajánl az olvasók figyelmébe Gaál Joska, köztük a Hagyományos alsószeli receptek címűt.

   A Zenesarok ezúttal a White Dragon rockzenekart mutatja be.

   A TERRA Hírújságot a vidék 32 településén vásárolhatják meg a www.terrahirujsag.sk/arusitohelyek honlapon található elárusítóhelyeken, illetve előfizethetik a www.terrahirujsag.sk/elofizetes oldalon.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  179/361 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom