logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  236/468 >>

Pásztor Árpád 1941-2020

25.1.2021 10:58 | Agócs Kőrösi Ildikó Pered, 2020 szeptembere

   Búcsú Pásztor Árpádtól

   2020. szeptember 11-én mély megindulással és megrendült lélekkel kísérték utolsó útjára a családtagok, a barátok, a községi hivatal dolgozói, a falubeliek, a Peredről elszármazottak, a volt képviselő kollégák és a polgármester kollégák falunk egykori első emberét, Pered újkori demokratikus történelmének első polgármesterét, Pásztor Árpádot.

   Pásztor Árpád munkássága, tetteinek hitelessége, éleslátása és kifejezőkészségének sokszínűsége a kilencvenes évek elején nagyban meghatározta falunk irányvonalát. Pered egykori polgármestere a szavak helyett sokkal inkább a tetteivel, tehetségével vívta ki a falubeliek és a kollégák figyelmét és elismerését. Közgazdászként és banki szakértőként, kihasználva a körmönfont pénzügyi világban szerzett tapasztalatait, tisztességes és kemény munkával ügyködött falunk és közösségünk nem csak gazdasági, de kulturális és szellemi felvirágoztatásán is 1990 és 1998 között. Pásztor Árpád dologi hagyatékaként tekinthetünk vissza Pered közművesítésének nagy részére, és a faluközpontban kiépített térre is, hogy csak néhány eredményt említsünk a polgármester úr tevékenységéből. Szellemi hagyatékként ránk hagyta az 1947-ben kitelepítettek emlékművét, a kitelepítés 50. évfordulóján szervezett emlékünnepséget, a Csemadokban végzett munkásságát, vagy az azóta évente megrendezett falunapunkat is, amely kezdete és hagyományteremtése szintén az ő nevéhez fűződik. Közgazdászi és banki ismereteit a Csemadok  Országos Tanácsának és Galántai Járási Elnökségének tagjaként az 1980-as években, majd a rendszerváltást követően igyekezett a lehető legnagyobb mértékben átadni kulturális szövetségünk helyi, regionális és országos vezetőinek. Az 1990-es évek elején kezdeményezőként elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy nem csak Pered, hanem a régió és fokozatosan az egész Felvidék több mint két tucat településének gyermekegyüttesei kapcsolódtak be az Európa Jövője Egyesület által szervezett Nemzetközi Gyermektalálkozó, a Csiperó megvalósításába.

   Sikerei egy percre sem kápráztatták el. Keményen dolgozott a polgármesteri tisztség leadása után is. Feleségével, Rózsikával életük végéig a háztáji gazdaságukra áldoztak minden erőt, időt és energiát.

   Ezúton búcsúzunk Pásztor Árpádtól, az igaz embertől, segítő baráttól, őszinte és hiteles pereditől.

   Sírján lobogjanak az örök emlékezés gyertyái, földi maradványait borítsák a szeretet, a tisztelet és megbecsülés virágai. Emlékét örökké őrizzük.


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  236/468 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat