Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  280/361 >>

Farkasdi vásári meghívó

15.9.2018 10:00 | Iván Gyula mérnök, Farkasd község polgármestere

   Az október eleje, a vénasszonyok nyara már nem a legalkalmasabb időszak a nagyszabású szabadtéri rendezvénysorozatok megtartására. A Farkasdi Őszi Vásár főszervezője, a község önkormányzata ennek ellenére mégis mindig bevállalja ennek a hagyományos eseménynek a megtartását. Egyrészt a sok évszázados hagyomány kötelezi rá, másrészt a nagy nyári szabadtéri rendezvényeket követő holt időszakot tölti ki ez a háromnapos eseménysorozat, amelyre igény van a településen és a szélesebb környéken is.

   A falubelieket ugyanis ez a nagyszabású eseménysorozat mozgatja meg leginkább. Családok, ismerősök, utcabeliek és barátok találkoznak ilyenkor, az egyes rendezvények alkalmával. A Vásár hangulata és kínálata mellett a kulturális és egyéb közösségi jellegű kísérőprogramok jelentik a legfőbb vonzerőt. Ha az időjárás kellemes, nagyon sok a résztvevő, ha kissé hűvösebb az idő, az sem nagy baj, mert a résztvevők ehhez is alkalmazkodnak.

   Az idei Vásár kísérőprogramjai már október 5-én, azaz pénteken elkezdődnek: Az On The Road együttes fellépése és Horváth Tamás énekes koncertje jelentik a kezdetet. A Vásár ünnepélyes és hivatalos megnyitójára a faluközpontban kerül sor ünnepi felvonulással, fúvószenével, az óvódások és iskolások műsorával szombaton, kevéssel 12 óra előtt. A kulturális események közül a közösségi házban rendezett kiállítások, a Gútai Madár és Természetvédelmi Egyesület kiállítása és előadása, valamint a történelmi kézi használatú tűzoltófelszerelések bemutatója és versenye emelendő ki. Érdekesnek ígérkezik a tatabányai Múltunk és Jövőnk Egyesület, valamint felvidéki íjászbarátaik történelmi fegyverek és hadviseleti bemutatója is.   A szombati nap kicsúcsosodását a METROCK együttes fellépése, a Felvidéki Mulatós Show előadóinak műsora, és DJ Čeku zenélése jelentik.

   Vasárnap is folytatódik a Vásár. Az eseménysorozat aznapi hivatalos, ünnepélyes része ökumenikus istentisztelettel, megemlékezéssel és koszorúzással kezdődik az l. és a II. világháború farkasdi áldozatainak emlékműveinél. A sportrendezvényeket követően késő délután az Atlantic 4 ever zenekar, illetve a kaposvári Megarox együttes mutatkozik be a főtéren felállított szabadtéri színpadon.  A rendezvénysorozatot este nyolctól Horváth Charlie koncertje zárja.

   Farkasd Község Önkormányzata nevében minden polgártársamat szeretettel várom a Vásárba, illetve a rendezvénysorozat valamennyi eseményére. Kívánom, érezzék jól magukat! Pihenjenek, szórakozzanak, érezzék át a közös együttlét örömét!

   Falunk nagy ünnepén nagy szeretettel köszöntöm testvértelepüléseink küldöttségeit is. Nekik, valamint minden kedves meghívott vendégünknek, illetve valamennyi településünket meglátogató környékbelinek tartalmas kikapcsolódást, sok szép élményt kívánok!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  280/361 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom