logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  60/209 >>

Bizalmukat köszönjük és kérjük!

19.11.2019 09:07 | Szabó Frigyes

   Tisztelt Olvasóink!

   A közeledő új esztendő kezdetével máig tartó, sokadik vesszőfutásunk centenáriumának évébe lépünk. Szinte hihetetlen, hogy még mindig létezünk: családjainkban, közösségeinkben anyanyelvünkön beszélünk, iskoláinkban magyarul szól gyerekeinkhez a pedagógus, templomainkban hozzánk a pap. A nagyáruházban vagy az utcán – bennünket hallva -, áttér szülei nyelvére a mellettünk elhaladó nemzettárs. Annyi hosszú évtized elteltével a kisvárosainkba, falvainkba telepített, idecsalt szomszédokkal még mindig el tudjuk fogadtatni a vidék sokszáz évig meghatározó népe kultúrájának létezését. Tűrik és próbálják értelmezni a számukra idegen és felesleges küzdelmünket, és bíznak az idő hatalmában.

   A rendszerváltozás eredményeként szabadabban gondolkodunk, cselekszünk, élünk. A hosszú évtizedek megaláztatásai, árulásai, a nyílt vagy bújtatott erőszak romboló erejének eredményei azonban jócskán csonkítottak rajtunk. Tízezreket taszítottak közülünk a hitüket veszítettek közé, az önfeladók, az Egyezzünk meg mindenáron, még értékeink feladása árán is - vallók táborába. Mégis biztató és hitet adó, hogy közösségünk tagjainak többsége vállalja a küzdelmet: mer és tud büszke lenni elődeire, nyelvére, hovatartozására, 100 év elteltével is vállalja a kisebbségi sorsot, hisz az igaz, ősi értékekben.

   Tíz év eltelte után havilapunk, a Terra Hírújság is él, létezik. Első példányától kezdve vidékünk mindennapjainak része, egy igazságosabb, teljesebb élet arányos előmozdítója, éltetője szeretne lenni itt a Mátyusföldön. A mindenki a maga helyén, a maga erejéhez mérten – példája, vidékünk értékeinek egyik felmutatója, önbecsülésünk egyik erősítője. Erről az igyekezetről, az eltel évtizedben kiadott minden egyes lapszámunkból, Önök is meggyőződhettek.

   Kedves Előfizetőink!

   Arra kérjük Önöket, hogy a 2020-as esztendőben is segítsék munkánkat! Fizessék elő havilapunkat, amelyet a tavalyihoz hasonlóan ez év december 31-ig kedvezményesen, 10 Euróért kínálunk. Lapunk következő 12 számát postai pénzesutalványunk feladásával, banki átutalással vagy lapterjesztőinknek befizetve rendelhetik meg. Előfizetési igényeiket honlapunkon, levélben, telefonon is jelezhetik.

   A következő időszakban is a Rólunk, nekünk szellemében szeretnénk szerkeszteni a Terrát. Több technikai és tartalmi változást tervezünk, amelyek – bízunk benne - színesebbé, olvashatóbbá, érdekesebbé teszik az újságot, és amelyek még világosabbá teszik céljainkat, elkötelezettségünket.

   Az Önök bizalma számunkra a megjelentetés garanciája, függetlenségünk, törekvéseink záloga.

   Köszönjük hűségüket, köszönjük bizalmukat a 2020-as esztendőben is!


Fényképgaléria


Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  60/209 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat