Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  31/85 >>

XX. Széchenyi-napok Felsőszeliben

25.11.2021 19:50 | Jakubecz Márta

   2021. szeptember 22-24. között valósultak meg az idei jubileumi Széchenyi-napok rendezvényei. Igaz, hogy az irodalmi- és rajzpályázatok készítése jelenleg még folyamatban van, és az elkészült munkákat egy későbbi időpontban értékelik a felsőszeli Széchenyi István Alapiskolában, de az előadások, foglalkozások, tanulmányutak ez alatt a három nap alatt megvalósultak.

   Szeptember 22-én reggel alsó tagozatosok és az ötödikesek növénykerti foglalkozása az eső miatt elmaradt, de a tanulók a feladatlapok és bemutatók segítségével új ismeretekre tettek szert, majd a galántai közlekedési pályára látogattak. A felső tagozatosok többsége történelmi sétát tett Galántán, ahol megtekintették a neogótikus- valamint a reneszánsz kastély kiállításait, és barokk szelfit készíthettek a Honismereti Múzeumban. Időközben a nyolcadikosok másutt vettek részt tanulmányi kiránduláson: ellátogattak a dumamocsi tájházba, Izsán a Leányvárt nézték meg, Köbölkúton a Párizsi-mocsarakat. Virten tiszteletüket tették Baróti Szabó Dávid sírjánál, illetve megnézték a helybeli szivattyúházat.

   Szeptember 23-án ki görkorcsolyán, gördeszkán, rolleren, vagy éppen gyalog tette meg a 2021 lépést, majd délelőtt a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház népmese-feldolgozását tekintették meg a tanulók a felsőszeli kultúrházban. Visszatérve az osztályokba, plakátkészítéssel folytatódott a program. Vajon milyen élményekkel gazdagodtak az osztályok az idei Széchenyi-napokon? Nagyon érdekes plakátok születtek, ezek az iskola folyosójára kerültek. Az alsó tagozatosok ezen a napon Széchenyi Istvánnal kapcsolatos rajzokat is készítettek, melyekből egy mozaikszerű közös alkotás állt össze.

   Szeptember 24-én az alsó tagozatosok megtekintették újonnan kialakított iskolai könyvtárunkat, majd részt vettek Fellinger Károly író-olvasó találkozóján. Ezután a dunatőkési Czajlik-rancsra látogattak el. A felső tagozaton előadások gazdagították a programot: Jakubecz Márta, iskolánk pedagógusa legújabb könyvének bemutatója, beszélgetés a serdülőkori problémákról (FEMIT PT), jógagyakorlatok Seres Csillával, valamint Kovács Zoltán és fiainak (VÁNDORLÁSS) túrabeszámolója töltötte ki tartalmasan a délelőtti órákat. Ezután folytatódott a plakátkészítés, majd ebéd után kicsiknek és nagyoknak egyaránt kutyabemutató következett az iskola sportpályáján, melyet a felsőszeli és nádszegi kinológiai klubtagok tartottak. Ezzel a bemutatóval zárult az idei Széchenyi-napok programsorozata.

   Nemsokára elkészül az iskola folyosóján a rajzpályázatra készült alkotásokból a kiállítás, majd kiosztják a fogalmazás- és rajzverseny győzteseinek a díjakat.

    A jubileumi, XX. Széchenyi-napok alatt ismét tudatosult diákban és pedagógusban egyaránt, hogy jó dolog olyan iskolába járni, amely a legnagyobb magyar nevét viseli.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  31/85 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom