logo
Bevásárló kosár

oddelovac

oddelovac
Pozsony
+C
Főmenü
<<  63/85 >>

Óvodai betekintő Pereden

24.7.2019 19:18 | Bc. Borsányi Szilvia, igazgatónő

   Óvodánk mindennapjait lehetőségeinknek megfelelően igyekszünk kicsik és nagyok számára egyenlően színesebbé, értékesebbé varázsolni eszmei értékekkel, életre szóló emlékekkel. Intézményünk az a hely, ahol életre szóló barátságok kötődnek gyermekek, családok között.

   A 2019-es év varázslatát a farsangi ünnepkörrel nyitottuk meg a Mesevarázs bábszínház „Hurrá itt a cirkusz” című előadása segítségével, melyre a jövendőbeli óvodásokat is meghívtuk, hogy átadjuk a Rákóczi Szövetség mesegyűjteményét Mátyás királyról.

   Mókával, varázslattal Tomi bohóc szórakoztatta a gyerekeket. A farsangi táncház és játék Szabados Katalin vezetésével valósult meg. Az alapiskolával együttműködve családjaink részt vettek a Családi délutánon, ahol betekintést nyerhettek az iskola felszereltségébe, vetélkedtek, kézműves foglalkozáson vettek részt és mesében szerepeltek. A legkisebbek Ringattak, és a finom farsangi fánk sem maradt el. A Cseperedő programmal együttműködve óvodánk falai biztosították a helyszínt a „Digitális lábnyomok” című elgondolkodtató, útmutatással teli előadásnak.

   A könyv hónapja alkalmából nagycsoportosainkkal ellátogattunk a helyi könyvtárba, ahol a könyvek társaságában kellemes délelőttöt töltöttünk el a mesék birodalmában Borsányi Erzsébet vezetésével.

   A szülőket Húsvéti játszóházba invitáltuk, ahol nem maradhatott el a közös tojásfestés, nyuszi, bárány, kiscsibe készítése különböző technikával. A kosárfonás rejtelmeibe Boros Magda nagymamánk vezette be az anyukákat. A szorgalmas résztvevőket pogácsával, süteménnyel jutalmaztuk meg L. Éva nagymama felajánlásával.

   Május hónapját is szorgoskodással kezdtük. A Föld napja alakalmából ismét papírgyűjtést szerveztünk, beszélgettünk, alkottunk gyermekeinkkel, hogy tudatosítsák mennyire fontos lakhelyünk, Földünk védelme. Mindezt „A pokoli puncspancs” című mesejáték megtekintésével koronáztuk meg a Komáromi Jókai Színház előadásában.

   Polgármester asszonyunknak köszönhetően kolléganőinkkel is találkozhattunk. Óvodánkban valósult meg a „Magyar Mozgáskotta Módszer” elnevezésű továbbképzés, melynek lényege, hogy tervszerűen és hatékonyan a gyermekek testi és pszichológiai sajátosságaihoz alkalmazkodva játékos módon fejleszti a gyermek testi, kognitív, affektív és viselkedési funkcióit.

   Gyermekeink legdrágább kincse az édesanya, az ő köszöntésüket sem hagytuk el. Ünneplőbe öltözve, izgatottan várták gyermekeink a pillanatot, amikor verssel, dallal, mesével és tánccal köszönték meg anyukájuk odaadó munkáját, gondoskodását, szeretetét.

   Júniust a hagyományos gyermekhéttel kezdtük a mesék birodalmában, játékkal, mesével, könyvalkotással, zenéléssel. A hetet a családi nappal zártuk táncházzal, Ringatóval, népi játékokkal és kézműves alkotásokkal. A móka még mindig nem ért véget: nagycsoportosainkkal a Sportolimpián vettünk részt Vágsellyén, valamint a peredi XIII. Mezei Futóversenyen, hogy mindent megtegyünk az egészségékünkért.

   Iskolaköteles gyermekeink ballagási ünnepsége, búcsúztatása nagy ünnep nálunk. Könnybe lábadt szemmel engedjük útjukra az óvoda falait kinőtt emberpalántákat, hogy tovább kamatoztassák tudásukat az iskola padjaiban.

   A tartalmas iskolaévet köszönöm kollégáimnak, a családoknak, előadóknak, támogatóknak és óvodabarátoknak. Köszönöm segítségüket, részvételüket, önzetlen, odaadó munkájukat. Mindenkinek élményekben gazdag nyarat kívánok, hogy megújult erővel kezdhessük az új iskolaévet!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
<<  63/85 >>Támogatók – Partnerek


Menü
Aktuális számunk


Elérhetőségek
Kiadónk:
OZ Matúšova zem – Mátyusföld PT
Diakovce 754, 925 81
IČO: 50115286
Regisztrációs sz.: EV4066/10
ISSN 1338-6344
 
Szerkesztőség
Szabó Frigyes
0949 377 888
szabo@terrahirujsag.sk
Hirdetések
Szabó Tamás
0905 752 678
info@terrahirujsag.sk
Előfizetés: 0949 377 888
megrendelem@terrahirujsag.sk

Copyright © 2017 by FriTom International spol. s r.o. Minden jog fentartva!
Tvorba web stránok

Minden jog fenntartva - www.terrahirujsag.sk
Webdesign GRANDIOSOFT
© Copyright

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat