Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  32/63 >>

Farkas atya Zsigárdon

20.3.2020 19:41 | Farkas Adrianna, pedagógus

   Decemberben igazgatónőnk meghívására iskolánkba látogatott PaedDr. Farkas Zsolt, Szőgyén plébánosa, akit mindenki egyszerűen Farkas atyának szólít. Egy érdekes előadást tartott a tanulóknak. Az előadás témája az extrémizmus és annak hatékony kezelése a keresztény nevelés alapelvei szerint (szélsőséges csoportok és annak jelképrendszere) volt. A téma komolysága miatt az előadáson kizárólag a 8. és a 9. osztályos tanulók vehettek részt.

   Az előadás elején az atya bemutatkozott, elmondta, hogy missziókon vett részt külföldön, emellett magyar nyelvet és történelmet tanít az iskolában, azért, hogy a gyerekekkel jó kapcsolatokat tudjon ápolni. Az egyetem elvégzése után kezdett el foglalkozni különböző csoportokkal. Tapasztalatai szerint a csoportokba azok a fiatalok jelentkeznek, akik sokszor nem is ismerik a jelek, a jelképek értelmét, vagy olyanok, akik valamilyen sérülésnek köszönhetően csatlakoznak.

   A bevezető után rátért az alapfogalmak megmagyarázására (extrémizmus - átlagoson kívül eső, szélsőjobb/szélsőbal, nacionalizmus, sovinizmus, rasszizmus, nácizmus, fasizmus, kommunizmus, anarchia, antiszemitizmus, xenofóbia), majd az extrémizmus felosztására is. Az előadást a jelképek és számok jelentésének magyarázatával, valamint gyakorlati bemutatásával zárta.

   Az előadás végén felhívta a gyerekek figyelmét a különböző jelképek használatának veszélyeire és lehetséges következményeire. A gyerekek feltették kérdéseiket, amire kielégítő válaszokat kaptak. Bízunk benne, hogy a tanulók elgondolkodnak az előadáson elhangzottakról, és a jövőben nem térnek le a helyes útról!


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  32/63 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom