Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  4/56 >>

Csillagszemű tábor Kecskeméten

29.10.2021 12:23 | Szarka Habán Viktória, óvodapedagógus

   Az idei évben ismét megrendezésre került a Csillagszemű tábor, amit a Kecskeméten megrendezett Csiperó fesztivál keretében külhoni óvodapedagógusok részére szerveztek kétévente, ezúttal 25. alkalommal. A táborban résztvevő pedagógusok, köztük mi, zsigárdiak is, rengeteg módszertani ismerettel, tapasztalattal gazdagodhattunk.

   Az első napon Nagypál Mária drámapedagógus előadását hallgathattuk, aki nemcsak az elméleti tudását, hanem a hosszú szakmai gyakorlata során összegyűjtött módszereket is bemutatta. Az előadás végén egy közös drámajátékot is sikerült betanulnunk. A helyi óvónők videón mutatták be szakmai tudásukat, amely a drámapedagógia és a mese kapcsolatát dolgozta fel. Megismertünk egy új segédeszközt, a Kuvik matek-dobozt, ami az óvodai nagycsoportosokat és a kisiskolásokat segíti a matematika könnyebb elsajátításában.

   Nagy élmény volt számunkra, hogy ellátogathattunk a helyi Arany tulipán óvodába. Az ottani óvodapedagógusok nagyon nagy szeretettel fogadtak bennünket. Bemutatták az óvodát, és megosztották velünk a szakmai tapasztalataikat, nagyon sok hasznos tanáccsal láttak el bennünket.

   A Csillagszemű tábor szervezői egyéb elfoglaltságokról is gondoskodtak: megcsodálhattuk a meseszép Kecskemétet, amely mindannyiunk tetszését elnyerte. Meglátogattuk a híres Cifrapalotát és a Leskowsky Hangszergyűjteményt. A városlátogatás mellet esténként jutott idő a szórakozásra is. Ottlétünk idején zajlott Kecskeméten a Hírös Hét Fesztivál, amelyen jobbnál jobb ételeket kóstolhatunk a város főterén, élőzene hallgatása közben, így az estéink sem teltek unalmasan. A rengeteg szakmai tapasztalaton kívül új kapcsolatokra, barátságokra tettünk szert.

   Reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk! Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, zsigárdi óvónőket, hogy eljuthattunk Kecskemétre. Mindez nem sikerülhetett volna a zsigárdi CSEMADOK támogatása nélkül. Köszönet érte.


Fényképgaléria
Ossza meg ismerőseivel
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Hozzászólások

Hozzászólás hozzáadása

Ehhez a cikkhez még nincs hozzászólás
Hozzászólás hozzáadása
Név *:
Szöveg *:
 
Összes cikk ebben a kategóriában  Összes cikk ebben a kategóriában
<<  4/56 >>

Ez az oldal cookie-kat használ, melyekkel még hatékonyabb szolgáltatásokat nyújthatunk. További információkért olvassa el, hogy használjuk a cookie-kat
EGYETÉRTEK    Elutasítom