Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete - MÁNCSE

2017. június 24., szombat | Ma: Iván (HU), Ján (SK)
Szervezetek, csoportok Vissza
Címlap > Szervezetek, csoportok > Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete - MÁNCSE
Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete - MÁNCSE 2013. október 08. kedd, 14:08
Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete - MÁNCSE

   Nagyszombatban november 17-én Mons. Orosch János apostoli kormányzó és Erdő Péter bíboros-érsek átadták az idei Szent Erzsébet Rózsája-díjat az arra érdemesült személyeknek, szervezeteknek. A díj célja biztosítani a híveket arról, hogy az Egyház értékeli a rászorulóknak nyújtott karitatív munkát, mert ez nagyon szép keresztény cselekedet. Díjban részesült a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, a Mária Légió, Kósa Julianna, Markovicz László és a Házas Hétvége keresztény lelkiségi mozgalom, valamint Kulcsár Tibor templomatya mellett a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete (Máncse is).

   A Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete 1998-ban alakult. Szervezetünknek ma már 60 tagcsaládja van. Küldetése a szülőföld szeretetének és a család összetartásának az eszméjét megtartani és terjeszteni. Ezt fontosnak tartjuk, mert olyan világban élünk, ahol olyan értékrendet, mint a hűség, a szeretet a bizalom és az önzetlenség megmosolyognak. Ugyanakkor ebben a világban csendesen mégis jelen van a szeretet és az összes érték, amire szükségünk van, csak nem kap reklámot.

   Megalakulásunk kezdetétől már közel 100 rendezvényt szerveztünk, köztük családi-, ifjusági- és kerersztény táborokat is. Családjogi kérdésekben, módosítva ugyan, a Szlovák Parlament is figyelembe vette javaslatainkat.

   Mátyusföld magyarsága a honfoglaláskor telepedett itt meg. Itt találták meg az első írásos nyelvemlékünket, a Halotti beszédet, a Szent István király által alapított Deákin.
  A Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete tehát ilyen gazdag kultúrtörténeti helyen működik.

   Bejegyzett székhelye Pered. Szervezetünk tagja a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének.

   Egy csoportunk Komáromban is működik. Hitünket, hagyományainkat, a legdrágább kincsünket az anyanyelvünket féltve őrizzük. Küzdelmük közös a Kárpát-medencében az összes családszervezettel, küzdőterük viszont különböző.

   Az Egyesület célja, hogy e kis országban felnőttnek és gyermeknek egyaránt az élethez szükséges értékek első közvetítője és egyben legbiztosabb védőburka a család legyen.
Európában a családoknak közel a negyede nagycsalád, de ha a nagycsaládban élők számát vesszük, akkor ez már majdnem hatvan százalékát teszi ki a lakosságnak. A nagycsaládban érték az idős szülő is, aki megérdemli a szeretetet és a törődést.

Pásztor Csaba, a MÁNCSE elnöke

Galéria
Előfizetés
Megrendelem a TERRA Hírújságot
0,50 € x 12 szám = 6 €/év
Aktuális számunk

Aktuális számunk

TERRA Hírújság VIII. évfolyam 4. száma

Rólunk
Tisztelt Olvasó! Üdvözöljük a TERRA Hírújság honlapján. Regionális, Mátyusföld magyarok lakta településein terjesztett hírújság vagyunk, amely a Rólunk, nekünk mottónak megfelelve végzi munkáját. Terjesztői hálózatunk segítségével havonta 30 település 5000 otthonába juttatjuk el lapunkat. A TERRA Hírújság magyar nyelven jelenik meg. A szűkebb régió közéletének történései, a sport, a kultúra eseményeinek ismertetése mellett jogi, egészségügyi, kertészeti tanácsadó szolgálja az olvasót. Mindezek mellett célunk régiónk neves személyiségeinek… Bővebben
Támogatók
Partnereink
További partnereink
Max.: 5 MB (doc, pdf)